fredag den 23. marts 2012

Granatæble Cookies

- både sprøde og bløde på en gang


Og hvis du lige nu sidder og tænker - hvordan kan det mon lade sig gøre, ja så ved jeg det ikke helt selv, men sådan er disse cookies altså - og samtidig er de ret så delikate. De er sprøde udenpå og letttere bløde indeni, og jeg tror jeg beskylder granatæblekernerne for dette, meeeen at beskylde er nu også så meget sagt, for det er ret så lækkert, da de får en lidt "kage-agtig" konsistens. Uhm! 

Kagerne blev til ved et tilfælde, da jeg igår skulle bage lidt brød til fryser og madpakker. Jeg fik lyst til at smække en omgang cookies sammen, og da jeg havde lavet første portion kom jeg i tanke om, at jeg havde et enkelt granatæble i køleskabet, som gerne ville bruges. Jeg eksperimenterede derfor lidt med den første omgang cookies jeg lavede - undlod at komme farin i og tilsatte lidt mere vanillesukker. Jeg må indrømme at være ganske tilfreds med resultatet.


Opskriften er som sagt en gengager af denne opskrift, dog med en smule ændringer. Jeg skriver herunder opskriften som jeg lavede den.

Opskrift ca. 20 cookies

2 æg
75 g. smør (margarine kan også bruges)
100 g. sukker
½ tsk. bagepulver
1½ tsk. vanillesukker
½ tsk. salt
150 g. hvedemel
ca. 100 g. grantæblekerner

Rør æg, sukker, vanillesukker, salt og smør (margarine) sammen til en jævn masse og tilsæt så hvedemel og bagepulver. Vend til sidst de rensede grantæblekerner forsigtig i og placer så med en tsk. dejen på en bageplade beklædt med bagepapir.

Bag kagerne ved 200 grader i ca. 7 minutter. de er færdige når de er gyldne i kanten. Vær dog opmærksom på, at de er bløde i midten når du tager dem ud - det skal de være. Sprøde i kanten og bløde i midten ;)
Lad kagerne køle af på en bagerist og kom dem så i et tætlukket krukke eller spis dem med det samme ;) Jeg havde en portion med i skole idag, og de blev vel modtaget ;) Det er slet ikke så dumt, at have en studiegruppe der er friske på at være smagsdommere for mig og mine eksperimenter -  og det tror jeg i grunden heller ikke de selv synes ;)



NOTE: Da kagerne her indeholder frisk frugt, skal du være ekstra opmærksom på holdbarheden af dem. De kan ikke holde sig lækre i ligeså lang tid som almindelige cookies, så spis dem endelig indenfor et par dage, eller glæd familie og venner med lidt hjemmebag, hvis du ikke selv kan nå at spise dem alle sammen :) Du kan selvfølgelig også altid halvere portionen.

16 kommentarer:

  1. Føj for en godte du har lavet der! Cookies og granatæble, det kan da kun være en formidabel kombination!!

    SvarSlet
    Svar
    1. Ahmen jeg siger dig de er lækre :) og ja - det er en FANTASTISK kombi ;) Prøv dem ;)

      Slet
  2. Uhm....siger jeg bare. Nøj de ser virkelig lækre ud. Jeg blev helt sulten af at kigge på dine cookies ;o)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hæhæææ, jamen så er målet jo nået ;) De er super lækre.

      Slet
  3. Neeeej og jeg har også lige et granatæble der ligger og kalder på at komme i en portion cookie dej :-D Fantastisk

    SvarSlet
    Svar
    1. Nææææh - jamen så ved du jo hvad du skal få resten af dagen til at gå med Vibeke ;) HUHUH!

      Slet
  4. Hvor ser de bare sindsygt lækre ud. Dem må jeg prøve :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Det skal du absolut gøre. Det er at gøre sig selv en tjeneste i hvert fald. Mummenum :)

      Slet
  5. Ej men altså - de er vel nok smukke! Du kan jo ligefrem overtale mig til at lave cookies - imponerende! (ja, jeg er lidt skeptisk over for småkager... men kun lidt ;-))

    SvarSlet
    Svar
    1. Jamen jamen jamen, dem her er slet ikke "cookies-agtige" eller småkage-agtige. Nærmere små-kager agtige, fordi de jo er lettere bløde. UHM! DU MÅ lave disse. Come oooon :D

      Slet
    2. Hov, det må du lige forklare - hvad er forskellen på småkage-agtig og små-kager agtig? Altså som i små kager - og ikke som i lille-sprød-kage-agtig?

      Slet
  6. Jeg må sige det er nogle vildt gode og også farlige små kager du der har kreeret :-) Farlige, fordi man jo ikke kan stoppe, når man først er begyndt. Godt gået :-) Det er ikke sidste gang jeg laver dem :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hahahaha, se det er da en kommentar, der er til at forholde sig til ;) TAK!!! Og jeg må altså bare indrømme, at jeg ser det som et absolut plus, at man ikke kan holde sig fra dem igen ;) "Det feder først i morgen", ikk? ;) Den tid, den sorg... :D

      God dag.

      Slet
  7. De smager så godt, men mine er så flade. Er det meningen?

    SvarSlet
    Svar
    1. Hmm nej ikke helt?? Hvordan var din dej, da du lavede dem?? Var den måske for tynd hvilket kunne være årsagen til at de "splattede" mere ud?

      Slet