lørdag den 8. november 2014

Kanelcookies m. rosiner

- eller rosincookies med kanel


Ja det bestemmer du sådan set selv ;) For er du, ligesom jeg, helt tosset med rosiner, så skal du slet ikke tænke på at spare på dem i denne mundgodte.

For mig er rosiner (tørret bær og frugt generelt), kanel og søde sager lig med julens snarlige komme. Vi skriver i dag d. 8. november, og inden vi har set os som, ja så hedder det 1. december - og jeg glæder mig :) Det er naturligvis også grunden til, at I nu skal forkæles med denne skønne opskrift, som egner sig perfekt til denne tid - skiftet fra efterår til vinter. Derudover kan jeg røbe, at der i morgen kommer en bette give away på bloggen, som jeg i den grad kan anbefale jer at deltage i, men først - opskriften på disse basser ;) 

Opskrift til ca 30 cookies

200 g. blødt smør
250 g. sukker
2 æg
1 tsk. groft salt
1 tsk. vanillesukker
3 tsk. kanel
3½ dl. havregryn
125 g. hvedemel
1 tsk. natron
1½ dl rosiner

Fremgangsmåde
  1. Pisk smør, æg og sukker luftigt og tilsæt dernæst salt, vanillesukker, kanel, havregryn og hvedemel. Kom natron i til sidst, lige inden rosinerne vendes i.
  2. Varm din ovn op på 200 grader, og placer imens den varmer op, dejen i små klatter på en bageplade beklædt med bagepapir. 
  3. Placer klatterne med en tsk., men uden top og sørg for, at lave god plads mellem hver cookie, da de flyder en del ud under bagningen. 
  4. Giv hver dejkugle et lille tryk og drys så forsigtigt dejkuglerne med lidt stødt kanel.
  5. Bag dine cookies i ca. 8-10 min. De er færdige når de er gyldne i kanten. 
  6. Når de tages ud skal de have lov at stå og stivne lidt på bagepladen, før du vender dem over på en bagerist. De vil nemlig være meget bløde lige efter bagningen, og vil gå i stykker, hvis du flytter dem før de har sat sig.
  7. Opbevar dine cookies i en kagedåse eller en anden tætsluttende beholder.



Note: en cookie der passer til enhver lejlighed. De kan spises hele året rundt, men herhjemme bliver de bagt som en efterårs/opstart på julehygge-treat. De er lækre til både the og kaffe og kan nydes både middag, eftermiddag og aften. SÅ, ingen undskyldning, bare kom i gang :) 

8 kommentarer:

  1. Haaaaaps! Sådan en lækkerbisken er der altid plads til :-D

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja ik? Derfor er de også helt perfekte, at have på lager :)

      Slet
  2. Mums. de skal prøves en dag :-) Er personlig vild med rosiner :-)

    SvarSlet
  3. Sikke skønne cookies og så flot fotograferet med mælken til. Minder mig om julen og julemandens ønske spise og drikke :-)

    Fik du set billeder fra eventyr brylluppet på Hawaii: http://mariahoffbeck.blogspot.dk/2014/11/eksotisk-eventyrligt-bryllup.html

    Efterårs kage hilsner fra Maria

    SvarSlet
    Svar
    1. Mange tak Maria ;) og du har ret: julemandens ønske er opfyldt her ;)

      Slet
  4. Mums - har lige bagt dem, de er så lækre og sprøde. Dem skal vi have til min fødselsdag imorgen. Tak for opskriften :)

    Mange hilsner Christine fra alfredogstorm.blogspot.dk

    SvarSlet
    Svar
    1. Ejh hvor godt, Christine :) Og velbekom da. Dejligt du kunne lide dem :) God søndag

      Slet