torsdag den 2. april 2015

Rugbrødsmuffins m. græskarkerner

- perfekte til madpakken


Meeeen de kan nu også bruges til frokosten eller som snack på farten. De er nemlig så saftige, små og handy, at de er nemme at kaste i hånden på vej på arbejde, på cyklen til fitness, på gåturen med hunden eller hvad det nu måtte være. Småt kan nemlig være godt - også uden at det absolut skal være højbelagt ;) 

Opskrift til ca. 20 stk. 

50 g gær
½ liter kærnemælk
1½ tsk salt
1 spsk sirup
100 g græskarkerner
200 g havregryn
300 g rugmel
+ 70 g græskarkerner til drys

Fremgangsmåde
  1. Lun kærnemælken og rør gæren ud heri
  2. Tilsæt salt, sirup, græskarkerner og havregryn og rør rundt imens rugmelet tilsættes lidt efter lidt
  3. Rør dejen til en jævn masse, dæk skålen til med husholdningsfilm og stil den på køl i 8 timer
  4. 8 timer senere: tag skålen ud og lad dejen stå ved stuetemperatur i en times tid
  5. Smør 24 metal eller silikone mufinsforme med fedtstof og fordel dejen heri
  6. Sørg for at presse dejen godt ned i hver form, så dejen kommer helt ned i bunden 
  7. Pensl brødene med vand, drys med hakket/blendet græskarkerner og bag dem ved 200 grader i ca. 25 minutter
  8. Hold øje med dem, da de hurtigt kan gå fra sprød og saftig til hård og tør
  9. Når brødene er færdige  tages de op af formene med det samme og stilles til afkøling på en bagerist, da de ellers vil blive våde i bunden
  10. Opbevar brødene mørkt og i fryseposer - frys evt. halvdelen ned




Note: en sprød og saftig madpakkemuffin, som kan spises både med og uden pålæg. De egner sig helt perfekt til madpakken, til frokosten derhjemme, som snack på farten eller til en god brunch. Scrambled eggs, bacon og rugbrød har alle dage være en virkelig god kombi, hvis du spørger mig ;) 

4 kommentarer:

  1. Svar
    1. De er også ret skønne. Og så er de nemme at have med på farten, hvilket jeg er ret vild med :)

      Slet