søndag den 31. januar 2016

Appelsinkage

- med chokolade og kærlighed


Masser af kærlighed til bagværket. Der er nemlig kommet godt gang i køkkenet igen, og lige for tiden bliver der lavet dobbeltportion af alting. Ganske enkelt af den simple grund, at det bare er SÅ skønt at have noget i fryseren, når der kommer uventet besøg. 

Jeg elsker at få uventet besøg, men kun hvis jeg har noget at byde mine gæster - altså udover en kop kaffe. Der må gerne lige være noget sødt til, og så er det godt at have lidt på lager ;) Lige for tiden ruller jeg tungt med store mængder cookiesdej, som trilles til kugler og smides på frys. Det er såååå smart, hvis du spørger mig. 

Nå, men det var slet ikke det, det skulle handle om. Næh nej, det var den her formidable appelsin/chokoladekage, som har slået benene væk under gemalen. Lige en kage for ham, så der kan I nok forstå, at det var godt, der også blevet lavet dobbeltportion af den. Den anden halvdel kom med hjem til aftenskaffen hos svigerfamilien tidligere på ugen. 


Opskrift til én kage (i brødform)

3 æg
2 dl sukker
½ dl rørsukker
2 tsk vaniljesukker
2 dl flydende fedtstof
4 dl hvedemel
1 tsk bagepulver
1 appelsin (saft og skal herfra)
100 g mørk chokolade

Fremgangsmåde
  1. Pisk æg, sukker, rørsukker og vaniljesukke til en luftig masse og tilsæt dernæst fedtstoffet
  2. Sigt hvedemel og bagepulver i og rør godt
  3. Riv appelsinen på et rivejern, pres saften ud og hak chokoladen groft
  4. Vend både skal og saft op i dejen og til sidst chokoladestykkerne  
  5. Vend det hele godt sammen, beklæd en brødform med bagepapir og hæld dejen heri
  6. Bag kagen ved 175 grader på nederste rille (alm. ovn) i ca. 45 minutter 
  7. Lad kagen køle lidt af, men ikke for meget - den må gerne nydes lun :) 

Note:
en lækker, blød og frisk kage, som passer helt genialt til denne halvkolde  og utilregnelige årstid, hvor der både kan være høj sol, snevejr, regnvejr og storm. Spørger du mig, ja så vil jeg sige, at kagen her passer til alt slags vejr. Gør kage ikke altid det? :) 

2 kommentarer:

  1. Det både lyder og ser rigtigt lækkert ud! Den opskrift må jeg huske til næste gang jeg skal bage kage :o).

    SvarSlet
    Svar
    1. Det bliver du nødt til, Charlotte :) Det er samtidig en fantastisk måde at få brugt de sidste appelsiner i frugtkurven på :) Tænker også den kunne være god med lime :)

      Slet